caña de azúcar: usos de los que aprovecharse

Trzcina cukrowa: zastosowania

Trzcina cukrowa to coś więcej niż tylko słodycz. Czy wiesz, że przetwarzanie tego surowca do produkcji cukru umożliwia wytwarzanie produktów biodegradowalnych? W końcu chodzi o to, aby jak najlepiej wykorzystać wszystkie produkty w naszym otoczeniu,…

ZA DARMO! Zamów swoją ekologiczną naklejkę MonoUso

Jesteśmy z Państwem od wielu lat i przyzwyczailiśmy się do słuchania Państwa potrzeb, szczególnie tych z Państwa, którzy walczą o utrzymanie biznesu na powierzchni. Od wszystkich Państwa chcemy dziś zwrócić uwagę na tych, którzy poza podnoszeniem swo…

Ile strzałów wychodzi z butelki?

Dowiedzenie się, ile szklanek można wypełnić butelką, może mieć kluczowe znaczenie dla posunięcia uroczystości do przodu lub wypuszczenia jej na wolność. Pomyśl o tej sytuacji: świętujesz swoje urodziny. Dom jest pełen gości. Niektórych z nich nie wi…

Rodzaje płyt jednorazowych

Świat płyt jednorazowych w ostatnich latach bardzo się zmienił, do tego stopnia, że logiczne jest, iż wielu klientów czuje się zagubionych przy wyborze: czy wybieram prosty wzór, czy też wybieram wzory? Jakie materiały mam dostępne i które lepiej odp…

Robienie ryżu w bambusowym parowniku

Istnieją preparaty, o których istnieniu często nie mamy pojęcia, jak np. przygotowanie ryżu w bambusowym parowniku. Parówka bambusowa jest jednym z najlepszych narzędzi, jakie można mieć w kuchni. Dzięki niej można gotować zdrowe, dowolne jedzenie, z…

Jak pakować próżniowo w szklane słoiki

Recykling szklanych słoików i nauka wytwarzania próżni w szklanych słoikach to dwie najbardziej użyteczne rzeczy, których możesz się nauczyć i zastosować w praktyce w swojej kuchni. Wszystko zaczyna się jako gra, ale kiedy zdasz sobie sprawę z możliw…

Scroll to Top