Gastronomia i hotelarstwo to dyscypliny, kt贸re maj膮 wiele wsp贸lnych aspekt贸w. Jest ich tak wiele, 偶e dzieli je bardzo cienka linia, co prowadzi do zamieszania.
Dezorientacja, kt贸ra pr臋dzej czy p贸藕niej zbiera swoje 偶niwo pr臋dzej czy p贸藕niej, zw艂aszcza w momencie przewidywania nowych etap贸w naszego przedsi臋wzi臋cia przedsi臋biorstwo.
Z tego powodu, w poni偶szym artykule zobaczymy koncepcje ka偶dej z nich, przeanalizujemy us艂ugi, kt贸re oferuj膮 swoim klientom klient贸w i ich r贸偶nice.
Chodzi o to, 偶e wyjdziesz z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 przejrzysto艣膰 i wiedza o tym, czym zajmuje si臋 ka偶dy sektor.
Koncepcja odbudowy

Jestem pewien, 偶e uderza ci臋, gdzie u偶ycie tego s艂owa u偶ycie tego s艂owa pochodzi z pewnego momentu historycznego: z czas贸w Rewolucji Francuskiej Rewolucja Francuska.
Szefowie kuchni, kt贸rzy byli bezrobotni, spotkali si臋 stworzy膰 dom posi艂k贸w, aby zaoferowa膰 dania dla bur偶uazji z has艂em “przyjd藕cie wszystkie puste 偶o艂膮dki motto “przyjd藕cie wszyscy z pustymi 偶o艂膮dkami, a ja was pokrzepi臋”.
Gastronomia to bran偶a, w kt贸rej wszystkie firmy wszystkie firmy, kt贸re s膮 odpowiedzialne za przygotowanie 偶ywno艣ci i napoj贸w, kt贸re s膮 spo偶ywane na terenie ich zak艂adu s膮 spo偶ywane w ich zak艂adzie.
Z tego w艂a艣nie powodu lokalne jako domy do tego sektora nale偶膮 restauracje, restauracje, bary pla偶owe, bary, winiarnie, kawiarnie i sklepy winiarskie do tego sektora nale偶膮 sklepy z winami.
Jak daleko si臋ga odbudowa

Poniewa偶 s膮 to przedsi臋biorstwa gastronomiczne, kt贸rych celem jest sprzeda偶 偶ywno艣ci, dziel膮 si臋 na dwie kategorie:
Bary i sto艂贸wki
S膮 to zak艂ady, w kt贸rych sprzedaje si臋 alkoholowe i bezalkoholowe napoje alkoholowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kt贸re s膮 spo偶ywane przez jadaj膮cych gdy siedz膮 przy barze lub przy stolikach.
Opr贸cz serwowania napoj贸w, zwykle do nich menu tapas i przystawek – s艂odkich lub pikantnych.
Restauracje
S膮 to miejsca, w kt贸rych klienci zajmuj膮 miejsce, aby zam贸wi膰 to, co chc膮 zje艣膰, skonsumowa膰 to, a nast臋pnie zap艂aci膰 za to zap艂aci膰 za to.
W tych zak艂adach jest zwyczajem jest mie膰 mo偶liwo艣膰 zam贸wienia nawynos.
Najcz臋艣ciej spotykany typ restauracji

Istniej膮 r贸偶ne rodzaje cateringu kt贸re s膮 stosowane w restauracjach w zale偶no艣ci od jako艣cioferowanej us艂ugi oferowany serwis, ilo艣膰 os贸b i dania, kt贸re b臋d膮 serwowane obs艂ugiwane.
S膮 to najcz臋艣ciej stosowane:
Serwis angielski
Angielski serwis jest synonimem profesjonalizm w bran偶y restauracyjnej. Kelnerzy i kelnerki musz膮 posiada膰 doskona艂膮 szczypce i 艂y偶ki do zupy.
Kelnerzy powinni podchodzi膰 do kelnera od strony na lewo od jadalni, z tac膮 zawieraj膮c膮 potrawy i podawa膰je na talerzach z talerze za pomoc膮 szczypiec lub 艂y偶ki do zupy trzymanej w prawej r臋ce prawa r臋ka.
Jest to idealna us艂uga na bankiety lub imprezy, podczas kt贸rych kilka os贸b przy stole b臋dzie degustowa膰 to samo danie z menu menu. U偶ywa si臋 gor贸wnie偶, gdy zupy lub gulasze podawane s膮jad艂odajniom dinery.
Styl ameryka艅ski
Jest to najcz臋艣ciej stosowany w nowoczesnej restauracji nowoczesne, poniewa偶 kucharz podaje jedzenie i jest odpowiedzialny za efektown膮 prezentacj臋 dania.
Kiedy potrawa jest gotowa do spo偶ycia kelner przenosi danie do stolika go艣 cia i dostarcza je do jego dostarcza go na praw膮 stron臋 knajpy.
Idea艂em w tego typu us艂ugach jest to, 偶e kelner niesie do dw贸ch talerzy na ka偶dym ramieniu, aby nie zepsu膰 prezentacji prezentacja. Nigdy nie no艣 wi臋cej ni偶 dw贸ch talerzy, aby unikn膮膰 wypadk贸w oraz tego, 偶e niekt贸re potrawy mog膮 i 偶e jakie艣 danie wychodzi zepsute.
Francuski
Mimo, 偶e jest to znana us艂uga, jest to tylko u偶ywane na specjalne okazje.
W tej us艂udze, kelner trzyma tac臋 z jedzeniem, a jadaczkom podaje porcje, kt贸re chc膮 zje艣膰 kt贸re chc膮 zje艣膰.
Jest to us艂uga powolna i w niekt贸rych sytuacjach w takich sytuacjach konieczna jest pomoc w podawaniu posi艂ku, je艣li jest to po偶膮dane, aby unikn膮膰 aby zapobiec upadkowi kt贸regokolwiek z nich na pod艂og臋.
Jak zauwa偶y艂e艣, jest to z艂o偶ona us艂uga kt贸ry jest zwykle u偶ywany do uroczysto艣ci rodzinnych, imprez i przyj臋膰 wa偶nych osobisto艣ci wa偶nych osobisto艣ci, takich jak ambasadorowie czy konsulowie.
S艂u偶ba rosyjska
Us艂uga ta wzi臋艂a swoj膮 nazw臋 dzi臋ki rosyjscy kelnerzy, kt贸rzy uciekaj膮c przed rosyjsk膮 rewolucj膮, wyemigrowali do Francjii zacz臋li obs艂ugiwa膰 i zacz膮艂 podawa膰 potrawy w ten spos贸b.
Polega ona na przesuwaniu pokarmu, z kuchni do stolika jadalnianego, za pomoc膮sto艂u i talerz z jedzeniem przed nimi.
Do podawania potraw u偶ywa si臋 prawej r臋ki – 艂y偶ki do zupy i prawej r臋ki – widelca 艂y偶ka do zupy w prawej r臋ce i widelec w lewej.
W serwisie tym wykorzystywane s膮r贸wnie偶 formy gotowania, takie jak flambeados, desespinados i trinchados.
Jest to jeden z najbardziej wymagaj膮cych i drogich kelner贸w najbardziej wymagaj膮cy i najdro偶szy na rynku restauracyjnym. Z tego powodu zwykle u偶ywane w wysokiej klasy restauracjach.
Styl hiszpa艅ski
W tym serwisie, kelnerzy potrawy na tacach i umie艣ci膰 je po prawej stronie go艣ci na 艣rodku sto艂u jad膮cych na 艣rodku sto艂u.
W ten spos贸b klienci mog膮 sami si臋 obs艂u偶y膰 podaj膮 sobie takie ilo艣ci, na jakie maj膮 ochot臋 i przekazuj膮 tace pozosta艂ym cz艂onkom sto艂u sto艂u.
Catering: Koncepcja i zakres

Bran偶a hotelarska odnosi si臋 do wszystkich przedsi臋biorstw przedsi臋biorstwa, kt贸re oferuj膮 us艂ugi takie jak zakwaterowanie i catering.
Ta dzia艂alno艣膰 gospodarcza obejmuje hotele, domy wiejskie, pensjonaty, schroniska i zajazdy zajazdy.
Poniewa偶 偶yjemy w czasach technologii era technologiczna, wszystkie te firmy zaczynaj膮 do艂膮cza膰 do ruchu poprzez tworzeniestron internetowych i strony internetowe i sieci spo艂eczno艣ciowe, aby nawi膮za膰 kontakt z potencjalnymi klientami.
A czym zajmuje si臋 catering?

Catering jest us艂ug膮 gastronomiczn膮 oferowane przez firmy na przyj臋cia lub imprezy, odpowiedzialne za przygotowanie偶ywno艣ci i napoj贸w, kt贸re s膮 jedzenie i napoje, kt贸re s膮 transportowane i podawane na miejsce uroczysto艣ci.
Inne podmioty 艣wiadcz膮ce t臋 us艂ug臋, przygotowa膰 jedzenie i napoje w zale偶no艣ci od liczby os贸b bior膮cych udzia艂 w imprezie wydarzenie.
Od czasu do czasu oferuj膮 r贸wnie偶 inne us艂ugi us艂ugi takie jak bielizna sto艂owa i sztu膰ce.
Maj膮 te偶 kelner贸w oraz personel sprz膮taj膮cy w zakresie organizacji i rozwoju imprezy.Rola gastronomii w przemy艣le gastronomicznym i hotelarskim

Ciekawo艣膰, kt贸r膮 ludzie rozwijaj膮 gastronomia niekt贸rych rejon贸w, sk艂oni艂a w艂a艣cicieli restauracji i hoteli do rozszerzenia swojej dzia艂alno艣ci restauracji i hoteli, aby wzmocni膰 rynek ich dzia艂alno艣ci do zaoferowaniakulinarnych do艣wiadczenia kulinarne, kt贸rych poszukuj膮 klienci.
W takich przypadkach, opr贸cz oferowania obs艂uga i wysokiej jako艣ci jedzenie, dodaj膮 do formu艂y nowy element: go艣cinno艣膰 formu艂a: go艣cinno艣膰. Oznacza to, 偶e staraj膮 si臋 one tworzy膰 wspomnienia i przyjemne chwile przyjemne chwile, kt贸re zach臋c膮 ich do powrotu.
Musisz by膰 kreatywny i zaskakiwa膰 klient贸w z ma艂ymi, ale istotnymi szczeg贸艂ami.
Na przyk艂ad, nie staraj si臋 zaimponowa膰 da艅 z samym smakiem ciep艂ej kawy.
Kaw臋 nale偶y udekorowa膰 jaki艣 projekt na kawie, a nawet, umie艣ci膰 ciasteczko, aby przej艣膰 z nim.Gdzie spotykaj膮 si臋 gastronomia i hotelarstwo?

Hotele zdecydowa艂y si臋 na dodanie catering w ramach oferowanych us艂ug, tak aby u艂atwi膰 klientom spo偶ywanie posi艂k贸w przed dla go艣ci, kt贸rzy mog膮 si臋 posili膰 przed zaj臋ciami, takimi jak zwiedzanie czy spotkania biznesowe lub spotka艅 biznesowych.
Przy wyborze hotelu, co najmniej 50%os贸b wiele os贸b potwierdza zakwaterowanie z powodu oferowanej us艂ugi gastronomicznej oferuj膮.
Dlatego bardzo wa偶ne jest, aby potrawy potrawy w Twoim menu maj膮 najlepszy smak i doskona艂膮 prezentacj臋.
Pomo偶e to uzyska膰 dobre recenzje na stronach rezerwacyjnych i hotel b臋dzie jednym z najlepiej ocenianych, zwi臋kszaj膮c popyt w popyt w okresach 艣wi膮tecznych.
Nale偶y r贸wnie偶 wzi膮膰 pod uwag臋, 偶e go艣cie nie maj膮 zbyt wiele czasu, aby po艣wi臋ci膰 go na szukanie restauracji restauracje. Idealnie by艂oby wi臋c, gdyby艣 oferowa艂 wszystkie trzy posi艂ki w ci膮gu dnia: 艣niadanie, obiad i kolacj臋 艣niadania, obiady i kolacje.
Je艣li us艂uga cateringowa, kt贸r膮 oferujesz jest jedn膮 z najlepszych us艂uga, kt贸r膮 oferujesz jest jedn膮 z najlepszych, b臋dziesz mia艂 dodatkowe punkty dla klient贸w, aby powr贸ci膰 do Ciebie aby wr贸ci膰 i zatrzyma膰 si臋 w Pa艅stwa obiekcie przy innej okazji.
Monouso, sprzymierzeniec sektora

Monouso to sklep internetowy specjalizuj膮cy si臋 w sprzeda偶y produkt贸w jednorazowego i wielorazowego u偶ytkuidealnych dla produkty wielokrotnego u偶ytku idealne dla gastronomii, restauracji i hoteli.
Wszystkie produkty s膮 podzielone na kategorie kategorie, wi臋c znalezienie potrzebnych przybor贸w b臋dzie 艂atwym zadaniem proste.
Ponadto, mo偶na zauwa偶y膰, 偶e mamy r贸偶ne rozmiary, kolory i materia艂y dla ka偶dego materia艂y dla ka偶dego rodzaju towaru.W艣r贸d szerokiej gamy produkt贸w oferujemy Pa艅stwu talerze plastikowe i tekturowe, serwetki papierowe i w艂贸kninowe, tace plastikowe i bambusowe w艂贸knina, plastikowe i bambusowe tacki oraz plastikowe i aluminiowe pojemniki do transportu ka偶dego rodzaju 偶ywno艣ci do transportu ka偶dego rodzaju 偶ywno艣ci.
Z drugiej strony, mamy obszerny r贸偶norodno艣膰 w sztu膰ce plastikowe, kubki jednorazowe i biodegradowalne, szklanki, kubki i obrusy.
Aby zapewni膰 higien臋 naszym klientom klient贸w, oferujemy Pa艅stwu dozowniki do myd艂a, dozowniki do papieru toaletowego, a nawet jednorazowe a nawet jednorazowe r臋czniki do umieszczenia w 艂azienkach.
S膮 to opcje ekonomiczne i jako艣ciowe aby zaspokoi膰 potrzeby swoich klient贸w, z us艂ug膮, kt贸ra jest tak czasoch艂onna i i dba艂o艣膰 o szczeg贸艂y, tak du偶o i tak du偶o, jak potrzebuj膮 tego Twoi klienci potrzeby klient贸w.